Utviklingsfondet

Somaliere hjelper folk i hjemlandet ut av krisen

Somaliland, den nordlige delen av Somalia, har i de siste månedene vært hardt rammet av tørke. Onsdag 18. mai samles somalilendere i Norge til en solidaritetsaksjon til støtte for sine landsmenn.

>

På tide å tenke utenfor boksen?

Selv om diaspora spiller en vesentlig rolle i utvikling i sine opprinnelsesland spiller de en relativt liten rolle i utviklingspolitikken i Norge. Hva skyldes dette?

>

Afrikas mirakelkur?

I en fersk rapport, utgitt av Utviklingsfondet, undersøkes landbrukets rolle som middel for økonomisk vekst og fattigdomsreduksjon. Forfatterne ser store muligheter.

>

Veien ut av fattigdom

Månedens Utviklingsmandag tar for seg det helt store spørsmålet: Hvordan komme seg ut av fattigdom? Bli med på debatten 9. mai kl. 17:00 på Litteraturhuset.

>

Nepals lange dugnad

Tre av Utviklingsfondets ansatte var i Nepal da det kraftige jordskjelvet rammet det fattige fjellandet 25. april 2015. – Nepalerne og de lokale organisasjonene er de største heltene, sier programkoordinator Aina Grødahl.

>

Unntakstilstand i Malawi

Etter langvarig tørke erklærte presidenten i Malawi unntakstilstand på tirsdag. Bønder støttet av Utviklingsfondet klarer seg bedre gjennom tørkeperioder.

>