Utviklingsfondet

Fikk ikke solgt varene

Det er ikke alltid ting blir som det skal. Vi i Utviklingsfondet er opptatt av å være ærlige på at ikke alle bistandsprosjekter er vellykket.

>

Står sterkere sammen

Med Utviklingsfondets støtte har et samvirke i Nicaragua gitt sine medlemmer bedre økonomi. I tillegg har de fått til så gode politiske gjennomslag at det har vakt oppsikt.

>

Soldrevet utvikling

Mange er på reisefot i sommer, men det er ikke alle reisende som skal på ferie. Mahad bruker sommeren på å spre solenergi i Somaliland.

>

På randen av en ny katastrofe

Etiopia har i år blitt rammet av den verste tørken på over 30 år. Utviklingsfondets tilstedeværelse er viktigere enn noen gang, og langsiktig arbeid er avgjørende for å begrense skadene av nye kriser.

>

Sats på landbruksutdanning!

Norge har gjennom bærekraftsmålene nylig forpliktet seg til å bidra til en verden uten sult og fattigdom. Da er det påfallende at utdanning innenfor matsikkerhet og landbruk ikke prioriteres i bistanden.

>

Bonden i stormens øye

For bønder i land som Somalia, Etiopia og Malawi er effekten av klimaendringene allerede til å ta og føle på. Og situasjonen vil antakelig bli enda verre i årene som kommer.

>