Utviklingsfondet

Nytt infomasjonsmateriell om GMO

"God mat trenger ingen genmodifisering" heter brosjyren Nettverk for GMO-fri mat og fôr nylig har laget. Brosjyren er en del av informasjonskampanjen om GMO som er finanisert over jordbruksavtalen.

>

Rio+20 ikke et vendepunkt, men noen positive signaler

Er Rio+20 bare tropisk tristesse? Sluttdokumentet fra FNs konferanse i Rio er som forventet: Ikke særlig bra. Men det finnes ting å bygge videre på. Nå må Norge gjøre en jobb på hjemmebane for å fylle på med konkrete tiltak.

>

Ferietid

Sommer, sol og varme - ferietiden  nærmer seg. Mange av oss unner oss litt ekstra - kanskje en reise, god mat på grillen, besøke familie og venner, eller kjøpe ny sykkel.

>

Skuffelse og håp i Rio

I går, 20. juni, var den offisielle åpningen av toppmøtet på FNs konferanse for miljø og utvikling i Rio. Store sorte biler med sotede ruter i følge med blålys har fylt gatene på Copacabana siden i går kveld og vitner om at «toppene» nå er på plass.

>

”Takk for støtten til Guatemala”

Guatemalas avtroppende ambassadør til Norge, Juan León, besøkte Utviklingsfondet på tirsdag for å fortelle sin historie. Ambassadøren har vært en god støtte for Utviklingsfondet gjennom sine fire år i Norge.

>

Rier for utvikling

Når du leser dette sitter jeg i et eller annet møtelokale i Rio og snakker bondens og jordas sak. Jeg diskuterer også begrepet grønn økonomi og deler norsk likestillingserfaring. Men er det noen vits? Er Rio-toppmøtet falske rier for utvikling?

>

Aftenpostens abdikasjon

”Aftenpostens reisebudsjett blir ikke belastet med flybilletter til Rio denne gangen”.  Dette skriver leder for politisk redaksjon, Ole Mathismoen den 7. juni.  Toppmøtet Rio+20 setter få hjerter i brann.

>

Unikt sommereventyr!

Sammen med SeilNorge kan vi tilby deg en unik mulighet til et sommereventyr langs Helgelandskysten! Rabatt og......

 

>

En skattekiste fra Rio

Kan det globale toppmøtet i Rio de Janeiro i juni munne ut i felles prinsipper for en global finansskatt?

>