Utviklingsfondet

Hvordan Etiopia mistet retten til sitt korn

Kornsorten teff skulle lanseres på det europeiske markedet. Opprinnelseslandet Etiopia skulle få del i inntektene og kunnskapen. Teff-avtalen ble hyllet som et forbilde for rettferdig samarbeid om bruken av genressurser, men endte i en skikkelig røverhistorie.

>

Lokale arbeidsmaur gjør det mulig

Når Utviklingsfondet starter opp i et nytt land er en viktig suksessfaktor å ha gode samarbeidspartnere på bakken som kjenner de lokale forholdene. I Somaliland har vi absolutt funnet dem.

>

Foredragsturné om GMO

Hva er erfaringene med genmodifiserte organismer (GMO) der dette dyrkes, blant annet i USA og Sør-Afrika? Nettverk for GMO-fri mat og fôr arrangerer foredragsturne med internasjonale aktivister den første uka i september.

>

Nytt infomasjonsmateriell om GMO

"God mat trenger ingen genmodifisering" heter brosjyren Nettverk for GMO-fri mat og fôr nylig har laget. Brosjyren er en del av informasjonskampanjen om GMO som er finanisert over jordbruksavtalen.

>

Rio+20 ikke et vendepunkt, men noen positive signaler

Er Rio+20 bare tropisk tristesse? Sluttdokumentet fra FNs konferanse i Rio er som forventet: Ikke særlig bra. Men det finnes ting å bygge videre på. Nå må Norge gjøre en jobb på hjemmebane for å fylle på med konkrete tiltak.

>

Ferietid

Sommer, sol og varme - ferietiden  nærmer seg. Mange av oss unner oss litt ekstra - kanskje en reise, god mat på grillen, besøke familie og venner, eller kjøpe ny sykkel.

>

Skuffelse og håp i Rio

I går, 20. juni, var den offisielle åpningen av toppmøtet på FNs konferanse for miljø og utvikling i Rio. Store sorte biler med sotede ruter i følge med blålys har fylt gatene på Copacabana siden i går kveld og vitner om at «toppene» nå er på plass.

>

”Takk for støtten til Guatemala”

Guatemalas avtroppende ambassadør til Norge, Juan León, besøkte Utviklingsfondet på tirsdag for å fortelle sin historie. Ambassadøren har vært en god støtte for Utviklingsfondet gjennom sine fire år i Norge.

>