Utviklingsfondet

– Det er vanskelig for kvinner å få oppfylt sine rettigheter her, sier Fekadech Mito i Gesha, Etiopia. Men hun ser positive endringer i samfunnet. Gjennom kooperativet hun er medlem av har hun fått økte inntekter og en sterkere stemme.

Veien ut av fattigdom

Månedens Utviklingsmandag tar for seg det helt store spørsmålet: Hvordan komme seg ut av fattigdom? Bli med på debatten 9. mai kl. 17:00 på Litteraturhuset.

Hvordan skaper man økonomisk vekst? Utviklingsfondet lanserer en rapport om landbruk og økonomisk vekst med Etiopia som eksempel, forfattet av AgriAnalyse, og vi har invitert et kompetent panel til å diskutere det kanskje viktigste spørsmålet i vår tid, nemlig hvordan vi kan avskaffe fattigdom. 

Utviklingsmandag: Hva er veien ut av fattigdom?

Økonomisk vekst blir ofte omtalt som en forutsetning for fattigdomsreduksjon. Hva er potensialet for økonomisk vekst i fattige land hvor opp mot 80 prosent av befolkningen lever av landbruk? Hva skal egentlig til for å skape økonomisk vekst? Og hvordan kan man sikre at veksten kommer befolkningen til gode, og at veksten ikke skjer på en måte som gir store konsekvenser for klima og miljø?

I panelet:

 

Chr. Anton Smedshaug, forfatter og daglig leder i AgriAnalyse
Waranoot Tungittiplakorn Strand, leder for internasjonal avdeling i Utviklingsfondet
Jo Thori Lind, økonom og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo
Svein Roald Hansen, Stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet
Stortingsrepresentant fra Venstre (TBC)

Ordstyrer: Kari Helene Partapuoli, leder av Utviklingsfondet 

Her finner du event på Facebook.