Utviklingsfondet

“Mitt liv – mine valg” får Operasjon Dagsverk

Elever fra hele Norge valgte at årets Operasjon Dagsverk skal støtte Utviklingsfondets prosjekter i Malawi og Etiopia. Prosjektene jobber med likestilling blant ungdom, og skal hjelpe 34 000 ungdommer til å ta kontroll over sine egne liv.

Tenk deg at du ikke får bestemme over ditt eget liv – bare fordi du er jente. Dette var utfordringen Utviklingsfondet sendte til norske skoleelever som skulle velge OD-prosjekt for 2014. Elevene svarte med å gi årets versjon av Norges største solidaritetsaksjon til støtte for ungdoms kamp for frihet og rettferdighet i Malawi og Etiopia. 

– I Etiopia og Malawi står jenters liv i stor kontrast til jenters hverdag her i Norge. De færreste jenter fullfører grunnskolen, og som resultat kan mindre enn en av fem etiopiske kvinner lese og skrive. Mangel på utdanning fører til at jenter ikke får deltatt i samfunnet på lik linje med gutter, og det er dessuten vanskelig å komme seg ut av fattigdom uten utdanning, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Utviklingsfondet.

Elever ved 350 skoler har valgt frem prosjektet.

– Prosjektet gir Utviklingsfondet muligheten til å skape oppmerksomhet om jenters mangler på rettigheter i Etiopia og Malawi, som i seg selv kanskje er verdt mer enn de 30 millionene som vi forventer innjobbet. Gjennom 50 år har OD hatt utdanning som et virkemiddel for å skape en mer rettferdig verden. Dermed går prosjektet inn i en stolt og lang tradisjon, sier Martin Gukild, leder for Operasjon Dagsverk

Utviklingsfondet har hatt Operasjon Dagsverk to ganger tidligere, på Sri Lanka og i Mellom-Amerika. Vi gleder oss til enda mer samarbeid med OD og ungdom i Malawi og Etiopia!