Utviklingsfondet

Bildet er tatt i Liwonde, omtrent en times kjøretur unna de flomrammende områdene sør i Malawi. 

Flom i Malawi

Nesten en tredjedel av Malawi er nå rammet av flom. President Peter Mutharika har erklært unntakstilstand og ber nå verdenssamfunnet om støtte.

13. januar erklærte Malawis president Peter Mutharika unntakstilstand i landet etter at store nedbørsmengder de to siste ukene har ført til flom i den sørlige delen av landet og Karonga distriktet i nord. Det rapporteres offisielt om minst 48 døde og 70.000 hjemløse, men det reelle er sannsynligvis høyere og forventes å stige ettersom værvarslene ikke varsler bedring.

I tillegg å ta menneskeliv og hjem har flommen tatt husdyr og ødelagt avlinger, veier, broer og annen infrastruktur. Flommen kommer like etter at de fleste bøndene har plantet og er forventet å gjøre stor skade på 2015 avlingen i de berørte områdene. Forsvaret og frivillige organisasjoner er blitt mobilisert, men President Mutharika ber det internasjonale samfunn om ytterligere støtte for å komme gjennom krisen.

 Utviklingsfondets partnere ikke rammet

Utviklingsfondet har ikke partnere eller prosjekter i de rammede områdene, men følger situasjonen nøye i de nærliggende områdene der vi er aktive.

Nrk.no har intervjuet daglig leder Kari Helene Partapuoli om flommen i Malawi. Les saken her.

Emneord: klima, utvikling, malawi