Utviklingsfondet

Aftenpostens abdikasjon

”Aftenpostens reisebudsjett blir ikke belastet med flybilletter til Rio denne gangen”.  Dette skriver leder for politisk redaksjon, Ole Mathismoen den 7. juni.  Toppmøtet Rio+20 setter få hjerter i brann.

Personlig har jeg stor sans for en av Norges mest profilerte miljøjournalisters hjertesukk, når han sier at vi ikke har de lederne som skal til for å endre utviklingen: ”På vegne av ungene mine skulle jeg intenst ønske de dukket opp snart”.

Men derfra til å si at verdens største møte på 20 år er noe Norges største avis redaksjonelt velger ikke å sende folk til, er problematisk. Ikke fordi avisen ikke kan dekke møtet via NTB-meldinger osv. Men mest fordi det alltid er noe nytt å melde; det er alltid noe nytt å lære; det er alltid en ny sammenheng å formidle. Ikke minst vil en debatt om det økonomiske systemet vårt bli del av Rio-møtet.

Aftenposten avstår i stedet. Men holder det for den typen samfunnsoppdrag Norges største avis har? Holder det for ungene våre å vite at Aftenposten ikke var til stede?

Teksten sto på trykk i Aftenpostens "Kort sagt" spalte, 14. juni 2012