Utviklingsfondet

Ikke tull med laksen vår!

For første gang har et genmodifisert dyr blitt godkjent som mat. Ved å opprettholde den strenge norske praksisen kan GMO-laksen holdes borte fra norske middagstallerkener i framtiden. Det skriver Utviklingsfondet i denne kronikken i Nationen.

>

Morgendagens flyktninger

De vil være på flukt fra klima, tvunget til å rømme fordi livsgrunnlaget har blitt borte. Les kronikken Utviklingsfondet skrev i Bergens Tidende 07. nov.

>

Det vanskelige afrikanske landbruket

I innlegget "Det vanskelige afrikanske landbruket" i Bistandsaktuelt skriver Norfund at de har støtt på vanskeligheter i sine investeringer i landbruk. Noen utfordringer løses best med investeringer, andre løses best med utviklingsprosjekter svarer Utviklingsfondet.

>

Solidaritetsaksjon mot bistandskutt

Regjeringen har foreslått dramatiske kutt i langsiktig bistand for å dekke de økte utgiftene for flyktningkrisen. Onsdag 4. november møtes vi foran Stortinget for å si tydelig fra at regningen ikke må sendes til verdens fattige.

>

Klima til besvær?

Utviklingsmandag i Bergen: Hvordan oppleves klimaendringene, og hva skal til for å møte dem? Vi inviterer til debatt 16. november.

>

Kraftige kutt i bistanden

Regjeringens svar på flyktningekrisen er å kutte 4,2 milliarder av bistanden til utviklingsland. Dette vil få alvorlige konsekvenser for mange av verdens fattige.

>

Nei til likegyldighet!

Ett år er gått siden tusenvis av Norske ungdommer gjennom Operasjon Dagsverk ga en dag av sin utdanning for å tjene inn penger til Utviklingsfondets prosjekt for ungdom i Etiopia og Malawi. Hvordan går det med prosjektene nå?

>

Klimatilpasning på dugnad

(Santa Cruz, Honduras) Grønne renter, et fremtidsfond og godt samarbeid. Arbeidet med klimatilpassede landsbyer har vært en kjempesuksess.

>