Utviklingsfondet

- Reisen endret meg

- Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk møte disse menneskene. Det skriver 15 år gamle Helena som har besøkt prosjektene vi driver med penger fra Operasjon Dagsverk i 2014.

>

Tilpass deg eller dø

Etiopia er rammet av den verste tørken på flere tiår, og millioner av mennesker drives på flukt av matmangel. Landet trenger både akutt nødhjelp og langsiktig hjelp til et klimatilpasset landbruk, men pengene uteblir.

>

Etiopia: En unødvendig krise?

Utviklingsmandag: Etter langvarig tørke truer sulten i Etiopia. Hvordan kan Etiopia og verden svare på situasjonen? Og hvordan kan liknende kriser unngås i fremtiden?

>

Lite lån ga stor forandring

Bhagawati fikk låne 160 kr for  å kjøpe seg en geit. Det ble starten på det som skulle bli hennes største inntektskilde.

>

Samstemt tegneserie

Utviklingsfondet har nylig gitt ut tegneserien Kakofoni, om samstemt politikk for utvikling. Les den her.

>

Håp for fremtiden

Gloria fra Malawi deltar for første gang på et klimatoppmøte. Hun håper at forhandlerne tenker at fremtiden er nå, og at det er nå vi må handle.

>

Skogprosjekt i Etiopia får fornyet støtte

Gode nyheter for fattige lokalsamfunn og Etiopias skoger. Utviklingsfondet er en av 39 organisasjoner som har fått innvilget støtte fra Norges klima- og skoginitiativ. Nå kan arbeidet med å sikre livsgrunnlaget til tusenvis av mennesker fortsette.

>