Utviklingsfondet

Pressemelding: Afrika trenger flere våpen

- Norge må begynne å eksportere flere våpen til Afrika. Det er umulig å vinne denne krigen uten bedre våpen. Norsk innsats må oppskaleres, sier Kari Helene Partapuoli, leder av Utviklingsfondet.

>

Bærekraftsmål til ingen nytte?

Hva må til for at vi skal nå målene? Er det overhode mulig? Det ble en interessant debatt om bærekraftsmålene denne mandagen, og mange relevante tema ble tatt opp.

>

Viktig bidrag fra Norge

Ved å gi en liten andel av inntektene fra såfrøsalget til Den internasjonale plantetraktatens fordelingsfond, står Norge fram som et godt eksempel for hvordan sikre det biologiske mangfoldet, og styrke verdens matproduksjon.

>

- Reisen endret meg

- Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk møte disse menneskene. Det skriver 15 år gamle Helena som har besøkt prosjektene vi driver med penger fra Operasjon Dagsverk i 2014.

>

Tilpass deg eller dø

Etiopia er rammet av den verste tørken på flere tiår, og millioner av mennesker drives på flukt av matmangel. Landet trenger både akutt nødhjelp og langsiktig hjelp til et klimatilpasset landbruk, men pengene uteblir.

>

Etiopia: En unødvendig krise?

Utviklingsmandag: Etter langvarig tørke truer sulten i Etiopia. Hvordan kan Etiopia og verden svare på situasjonen? Og hvordan kan liknende kriser unngås i fremtiden?

>