Utviklingsfondet

Bekjemp sult, Brende

Hvis regjeringen virkelig vil være en drivkraft for bærekraftsmålene, må innsatsen også rettes mot tilgang på nok og næringsrik mat. Men regjeringen viser ingen vilje til å bekjempe sult.

>

Frihandel mot fattigdom?

Utviklingsmandag: Ifølge regjeringen er frihandel et effektivt redskap for å bekjempe fattigdom. Er det så enkelt? Vi har oppsummert mandagens debatt på Litteraturhuset.

>

Unge kvinner kan!

Etter at Utviklingsfondet fikk tildelt Operasjon Dagsverk i 2014 satser vi nå stort på å styrke unge kvinners rettigheter i Malawi og Etiopia.

>

Statsbudsjettet: Må ta Afrika på alvor

Norge kan bidra til å bekjempe sult. Det er gledelig at landbruk og matsikkerhet omtales flere steder i regjeringens forslag til statsbudsjett. Men pengene sitter dessverre ikke like løst.

>

Vann gir en bedre fremtid

Tørken som har rammet Etiopia den siste tiden har resultert i tapte avlinger og matmangel. Paradokset er at det mange steder finnes vannressurser som ikke blir utnyttet.

>

På tide å endre matproduksjonen?

Forbedrede plantesorter, nye dyrkingsmetoder, mekanisering, kunstgjødsel og sprøytemidler har gitt en betydelig økning i verdens jordbruksproduksjon. Men det har også gitt betydelige miljøproblemer. Sammenhengen undersøkes i ny ekspertrapport.

>

Velkommen til MatBeat!

For fjerde året på rad inviterer vi til MatBeat på verdens matdag 16. oktober. I år har vi gjort noen endringer og byttter ut konserter på kveldstid med matboder, live matlaging og gratis smaksprøver på dagtid.

>

Hva vet vi om utvikling?

Utviklingsmandag: Hvordan brukes tall og statistikk i spørsmålene rundt utvikling, økonomi og fattigdom? Dette var temaet som ble debattert foran et fullsatt lokale på Litteraturhuset under høstens første Utviklingsmandag.

>

Kræsjkurs utviklingsøkonomi

Utviklingsmandag: Hva vet vi om utvikling? Velkommen til et aldri så lite kræsjkurs om økonomisk vekst, fattigdom og utviklingsstatisktikk 12. september.

>