Utviklingsfondet

Kooperativbevegelsen som ikke ville dø

(Pueblo Nuevo, Nicaragua) - Her; ta en tallerken til. Før jeg rekker å si nei har Dona Sebastiana jammen fylt opp en porsjon til av velsmakende grønnsaks- og hønesuppe. Hun er deltager i et lokalt kooperativ, en samarbeidsform som er i vinden igjen.

>

Lyden av rautende kyr

På vei opp til Trincomalee på østskysten av vakre Sri Lanka, er det lett å legge merke til et land i rask utvikling. Det vil si, utvikling av infrastruktur. Programkoordinator for Sri Lanka, Aina Grødahl, er på prosjektbesøk på Sri Lanka.

>

Ønsker for klimaet i Aladdins land

Årets klimatoppmøte starter i dag i Qatar - et land som ser ut som et landskap bare besøkt i eventyr og barnefilmer som Aladdin. Kan så denne magiske byen gjøre klimaforhandlingene til noe magisk?

>

Hvor mange bønder trenger vi?

Da Utviklingsfondet arrangerte seminar på Mathallen 23. oktober ble ikke panelet enige om veien videre for verdens jordbruk.

>

Seminar: Tomhendte toppmøter

Hva ble resultatene av toppmøtet om biologisk mangfold i India nylig? Hva er de viktigste stridsspørsmålene på klimatoppmøtet i Doha i november? Og ikke minst: Hvem skal betale?

>

Mat for framtiden

I år som i fjor setter Utviklingsfondet fokus på verdens sultsituasjon med Sultrapporten 2012. Folk sulter ikke fordi det er mangel på mat. Folk sulter fordi det mangler politisk vilje til å gjøre noe med det.

>

Fem møter på en langhelg

Utviklingsfondet og Spire arrangerer og deltar på til sammen fem møter under Globaliseringskonferansen i Oslo 1-4. november.

>

Fatima får hjelp til å hjelpe seg selv

Fatima Chumayenda fra Malawi er mor til tre barn og bonde. Hun er en av flere hundre tusen som har fått hjelp av Utviklingsfondet til å finne nye muligheter til å dyrke nok mat til barna og seg selv. Nå er hun og familien selvforsynte.

>