Utviklingsfondet

Utviklingsmandag: Matproduksjon i hardt vær

FN har nylig vedtatt nye bærekraftsmål. Innen 2030 skal fattigdom og sult være utryddet, og bærekraftig landbruk fremmes. Men klimaendringene truer nå verdens matproduksjon, og det er bønder i fattige land som rammes hardest.

>

Årets høstkampanje - bli med!

I denne høstkampanjen ber vi deg bidra til å skaffe fattige, og svært ofte underernærte, bondefamilier i Malawi et bedre kosthold gjennom et mer variert landbruk.

>

Ikke kutt den langsiktige bistanden

Å ta penger fra langsiktig bistand for å gi nødhjelp er som å sette et lite plaster på et åpent sår. Norge har heldigvis råd til begge deler.

>

Ikke glem Nepal

Litt over fire måneder har gått siden et massivt jordskjelv rammet Nepal. Det er veldig mye gjenoppbyggingsarbeid som gjenstår, derfor er det viktig at det kommer friske midler til de som står klare til å gjøre en forskjell.

>

Norsk imperialisme?

Bedriver Norge en form for likestillingsimperialisme? Dette var tema for høstens første Utviklingsmandag som kanskje noe overraskende handlet like mye om hvorvidt mannen ekskluderes.

>

Deltar på Arendalsuka

Fra onsdag 12. til tirsdag 18. august arrangeres Arendalsuka. Det er en viktig arena hvor politikk og næringsliv møtes. Utviklingsfondet er på plass hele uken.

>

Likestilling for hvem?

Høstens første Utviklingsmandag finner sted 10. august kl. 17:00 på Litteraturhuset i Oslo. Eksporterer vi en gammeldags likestillingspolitikk gjennom norsk bistand som mottakerne ikke nødvendigvis vil ha? Bli med på debatten!

>

Upassende forslag om plantesortbeskyttelse

Utviklingsfondet er bekymret for at planteindustriens interesser skal gå foran interessene til bønder og små- og mellomstore planteforedlere. Et foreslått nytt system kan nemlig svekke deres muligheter.

>

Har gjort en forskjell

Utviklingsfondet har avsluttet sitt program på Sri Lanka. Hva står igjen etter over 30 års arbeid? Hva har vi lært?

>