Utviklingsfondet

Morgendagens flyktninger

De vil være på flukt fra klima, tvunget til å rømme fordi livsgrunnlaget har blitt borte. Les kronikken Utviklingsfondet skrev i Bergens Tidende 07. nov.

>

Det vanskelige afrikanske landbruket

I innlegget "Det vanskelige afrikanske landbruket" i Bistandsaktuelt skriver Norfund at de har støtt på vanskeligheter i sine investeringer i landbruk. Noen utfordringer løses best med investeringer, andre løses best med utviklingsprosjekter svarer Utviklingsfondet.

>

Solidaritetsaksjon mot bistandskutt

Regjeringen har foreslått dramatiske kutt i langsiktig bistand for å dekke de økte utgiftene for flyktningkrisen. Onsdag 4. november møtes vi foran Stortinget for å si tydelig fra at regningen ikke må sendes til verdens fattige.

>

Klima til besvær?

Utviklingsmandag i Bergen: Hvordan oppleves klimaendringene, og hva skal til for å møte dem? Vi inviterer til debatt 16. november.

>

Kraftige kutt i bistanden

Regjeringens svar på flyktningekrisen er å kutte 4,2 milliarder av bistanden til utviklingsland. Dette vil få alvorlige konsekvenser for mange av verdens fattige.

>

Nei til likegyldighet!

Ett år er gått siden tusenvis av Norske ungdommer gjennom Operasjon Dagsverk ga en dag av sin utdanning for å tjene inn penger til Utviklingsfondets prosjekt for ungdom i Etiopia og Malawi. Hvordan går det med prosjektene nå?

>

Klimatilpasning på dugnad

(Santa Cruz, Honduras) Grønne renter, et fremtidsfond og godt samarbeid. Arbeidet med klimatilpassede landsbyer har vært en kjempesuksess.

>

Plant variety protection for farmers rights

A new tool to assist developing countries in designing a “custom made” plant variety protection (PVP) suitable for the seed and agricultural systems that prevail in developing countries has been published by The Development Fund and four other NGOs.

>

Gjenoppbyggingen av Nepal i stampe

I dag er det gått et halvt år siden Nepal ble rammet av kraftige jordskjelv som gjorde en halv million mennesker hjemløse. Gjenoppbyggingen har knapt startet og nå er vinteren på vei.

>