Utviklingsfondet

Bærekraftig landbruk på dagsorden i Paris

Utviklingsfondet deltar på klimatoppmøtet sammen med partnere fra Afrika og Mellom-Amerika for å kjempe for fattige småbønders interesser. Småbønder er en sårbar gruppe som rammes hardt av klimaendringene.

>

Julebutikken er åpen

Nå nærmer julen seg med stormskritt. De aller fleste av oss forbinder julen både med glede, hyggelig samvær og tid for ettertanke. Mange av oss viser også litt ekstra omtanke for de som ikke har det like godt som oss.

>

Ikke tull med laksen vår!

For første gang har et genmodifisert dyr blitt godkjent som mat. Ved å opprettholde den strenge norske praksisen kan GMO-laksen holdes borte fra norske middagstallerkener i framtiden. Det skriver Utviklingsfondet i denne kronikken i Nationen.

>

Morgendagens flyktninger

De vil være på flukt fra klima, tvunget til å rømme fordi livsgrunnlaget har blitt borte. Les kronikken Utviklingsfondet skrev i Bergens Tidende 07. nov.

>

Det vanskelige afrikanske landbruket

I innlegget "Det vanskelige afrikanske landbruket" i Bistandsaktuelt skriver Norfund at de har støtt på vanskeligheter i sine investeringer i landbruk. Noen utfordringer løses best med investeringer, andre løses best med utviklingsprosjekter svarer Utviklingsfondet.

>

Solidaritetsaksjon mot bistandskutt

Regjeringen har foreslått dramatiske kutt i langsiktig bistand for å dekke de økte utgiftene for flyktningkrisen. Onsdag 4. november møtes vi foran Stortinget for å si tydelig fra at regningen ikke må sendes til verdens fattige.

>

Klima til besvær?

Utviklingsmandag i Bergen: Hvordan oppleves klimaendringene, og hva skal til for å møte dem? Vi inviterer til debatt 16. november.

>

Kraftige kutt i bistanden

Regjeringens svar på flyktningekrisen er å kutte 4,2 milliarder av bistanden til utviklingsland. Dette vil få alvorlige konsekvenser for mange av verdens fattige.

>